Individuele coaching

Op allerlei verschillende momenten van je leven kun je tegen blokkades, interne- of externe conflicten of problemen aanlopen.

Een probleem betekent dat er een verschil is tussen wat er nu gebeurt en wat jij wil dat er gebeurt.
Dit kunnen grote of kleine problemen zijn.
Het feit dat jij je er bewust van wordt geeft je de mogelijkheid er naar te kijken en er iets in te veranderen.

Je moet je ergens eerst bewust van zijn voordat je er last van kan hebben. Anders ben je al gelijk aan het hollen geslagen en op zoek naar een remedie, een oplossing of een uitvlucht. Door je er bewust van te worden komt er een opening voor nieuwe inzichten, mogelijkheden en groei.

Door eerst ├ęcht stil staan kun je beter begrijpen wat er precies aan de hand is. Wat gebeurt er in de situatie, wat wordt er bij mij geraakt en waarom. Door eerst stil te gaan staan, kun je zien wat er om je heen gebeurt. Alsof je even op het perron gaat staan en kijkt of de treinen nog wel de goede kant op gaan en de wissels goed staan. Op het perron krijg je hier zicht op en grip op. Niet als je in de hollende trein zit.

Wat wordt er precies bij mij geraakt en waarom.
Door hier met nieuwsgierigheid en welwillendheid naar te kijken, ga je jezelf beter begrijpen. Niet jezelf voor je hoofd slaan, streng zijn voor jezelf of gelijk zeggen dat het alweer beter gaat, maar kijken hoe je jezelf te hulp kan komen. Waarom doe, ervaar, zeg je wat je doet. Deze patronen, gewoontes, automatismen zijn op een bepaalde manier gevormd en als je ze begrijpt kun je ontdekken hoe ze zijn ontstaan en wat daar nodig is. Wat mag er bij aan inzichten, informatie, vaardigheden en concrete handvatten.

Jij bent zelf de schepper van je eigen werkelijkheid. Je kunt niet alles om je heen bepalen en voorspellen, wel kun je kijken hoe jij met al deze verschillende situaties omgaat. Laten we kijken hoe jij jouw werkelijkheid kunt leiden in plaats van dat je er onder lijdt.

css.php