Coaching / Haptotherapie

Haptotherapie gaat over een goede balans tussen verstand en gevoel, tussen hoofd en lijf en een verbinding tussen die twee. Als deze balans verstoord is dan merk je dat vaak aan:

  • (lichamelijke) spanningen en stress,
  • innerlijke onrust, onvrede, frustraties, depressief gevoel,
  • onzekerheid, perfectionisme, sterk verantwoordelijkheidsgevoel, moeite met grenzen stellen,
  • problemen in relaties: partnerrelatie, werkrelatie, ouder-kindrelatie, etc.

Veel mensen leven en werken vanuit de ratio.
Ze proberen controle op hun leven te houden, maar merken dat dit toch niet in alle situaties lukt.

In de haptotherapie onderzoek je de beleving die je hebt bij emoties, situaties, personen, jezelf. Waar zijn er belemmeringen, waar houdt je restgevoelens over na een situatie, waar blijf je over nadenken of zelfs over piekeren. Waar wordt dit door veroorzaakt en  hoe kan hier verandering optreden.

Het onderzoeken van wat je beleeft, ervaart, denkt of doet kan door middel van gesprekken en eventueel aanvullend met een ervaringsoefening. Haptotherapie wordt vaak direct geassocieerd met aanraken. Dit aanraken doe je al bij jezelf door stil te staan bij jezelf en situaties te onderzoeken. Een aanraking kan een aanvulling zijn, het is mijns inziens geen doel op zich.

Werkwijze:
In de begeleiding ben ik voornamelijk met mensen in gesprek, daarin gebeurt al een heleboel. Mocht een ervaringsoefening of een andere vorm van ervaren wenselijk zijn, dan doen we dat in overleg. Het doel van de begeleiding is het vergroten van je bewustzijn, het vergroten van je (emotionele) vaardigheden, het toevoegen van andere zienswijzen, opties en mogelijkheden. Waardoor je meer bewegingsruimte, meer mogelijkheden, meer ontspanning, meer plezier kunt ervaren. Je komt krachtiger en met meer tevredenheid in het leven te staan.

Investering:

€ 95- per consult van 120 minuten.
Haptotherapie wordt deels vergoedt in de aanvullende verzekering.
Voor ondernemers is facturatie op basis van coaching mogelijk. Dan komt er nog 21 % BTW bij.

Ook is het mogelijk om een hele trainingsdag te volgen, gericht op een bepaald thema.
Daarvoor is de investering € 150,- (incl BTW indien privé, ex BTW indien zakelijk)
Steeds meer werkgevers ondersteunen persoonlijke groei en ontwikkeling voor hun medewerkers of werken mee aan burn-out preventie of duurzame re-integratie. Zie het kopje tarieven voor de mogelijkheden van een coachingstraject.

 

css.php