“Jezelf de baas”

Bereik effectief wat JIJ wilt!

Herken jij:

 • Dat je jezelf afvraagt “waarom doe ik dat toch elke keer, dat wil ik helemaal niet”?
 • Dat je te laat naar bed gaat en het maar niet lukt om er vroeger in te liggen?
 • Dat je onzeker bent, persoonlijk aangevallen voelt of gefrustreerd bent terwijl je achteraf bedenkt dat dit helemaal niet nodig was?
 • Dat je het moeilijk vindt om duidelijk grenzen te stellen of situaties los te laten?
 • Dat je de relatie met je partner, kinderen, collega’s wilt verbeteren?
 • Dat bepaalde zaken voor je gevoel teveel energie kosten? Dat het toch anders zou moeten kunnen?

Ik denk dat veel mensen zich zullen herkennen in één of meer van deze inter-persoonlijke worstelingen. Worstelingen die binnen jezelf plaats vinden.  Dat je jezelf dingen ziet doen die je eigenlijk niet wilt en toch doe je ze. Of dat je jezelf dingen niet ziet doen die je wel wilt, maar het gebeurt als maar niet. Bijvoorbeeld: vanavond ga ik eerder naar bed, vanaf morgen ga ik de situatie anders aanpakken, me minder storen / irriteren aan zaken, minder pleasen, etc.

Allemaal zaken die je wel weet, maar vervolgens niet doet.
Hoe komt dat toch?
Waar zit toch die crux tussen denken en doen?
En nog veel belangrijker: hoe verander ik dat?

Herken jij je in dit verhaal en wil jij hier geen genoegen meer mee nemen?
Het blijkt dat we vaak betrekkelijk weinig grip hebben op onszelf en op omstandigheden.Jezelf de baas
Jij kan nu het grote verschil maken door te besluiten “ik wil gaan kijken of ik er nu écht iets aan kan veranderen. Ipv het te accepteren, “want zo ben ik nu eenmaal of ik kan er niets meer aan doen.”

Dat kan namelijk wel!
Door jezelf de baas te worden.

Er is één persoon die je met je eigen ogen niet kunt zien en dat ben jijzelf. We hebben anderen nodig om zelf te kunnen leren en groeien. Via de ander, via het contact, worden dingen vaak pas echt duidelijk voor jezelf. Een hele goede manier om je bewustzijn te activeren of te versterken en te vergroten.

Het gaat er om de vertaalslag te kunnen maken van een(algeheel) onlust gevoel naar datgene wat jou in staat stelt om actief te interveniëren in het gedrag wat je niet meer wilt.

Wat gaan we doen?

De dagen zijn ingedeeld naar thema’s, grote bouwstenen die ervoor zorgen dat je situaties ook werkelijk anders gaat aanpakken.
De thema’s die we behandelen gaan we uitdiepen en vooral veel oefenen. Door praktische vaardigheden, concrete handvaten leer je hoe je situaties in de toekomst anders kunt aanpakken en dan ga je dat ook eerder echt doen.
De training is opgebouwd uit de volgende thema’s:

 1. Hoe verander je gedrag: hoe wordt je jezelf de baas. Wat is hiervoor nodig en hoe maak jij je eigen plan daarin.
 2. Macht versus onmacht en frustratie: veel mensen herkennen het onmachtige gevoel in situaties, er niet meer uit komen, niet weten hoe het anders moet ipv je doel bereiken. Het liefst zo effectief en positief mogelijk.
 3. Manipulatie: we kent het allemaal, het kost ons energie, er gebeuren zaken die we niet willen. De grote vraag is natuurlijk: wat kun je er tegen doen.
 4. Liefde: leven, werken, handelen volgens de wetten van Liefde. Richting jezelf en richting de ander.
 5. Rechtvaardigheid versus onrechtvaardigheid: wat is rechtvaardigheid eigenlijk en hoe zorg je ervoor dat situaties rechtvaardig verlopen. Wat doe je als dat niet het geval is.

Allemaal hele interessante thema’s waar ontzettend veel over te vertellen valt, in te oefenen valt en in te leren. Daar gaat de training over. “Heel klein, concreet, toepasbaar oefenen zodat je zin krijgt om er thuis mee aan de slag te gaan.” (deelnemer uit de eerste groep)

Het doel van deze dagen is om steeds meer jezelf de baas te zijn en steeds meer vaardigheden te hebben om situaties aan te gaan of te veranderen.

In een groep is het  fijn om van de inbreng van iemand anders zelf te leren en “mee te liften”. De vragen en thema’s van een ander raken vaak ook je eigen proces waardoor er veel herkenning is. Inzichten en ervaringen die bij jezelf ontstaan en waardoor jij ook weer dingen kunt bereiken.

Over mij:

Het starten van eigen groepen gericht op jezelf in positieve zin veranderen is een wens die uitkomt Foto Heleen juni 2014
voor mij. Mensen naar een hoger niveau te tillen en ze optimaal te laten functioneren, dat is mijn streven. Om mensen bewustwording en handvatten mee te geven zodat ze een steeds completer en gelukkiger mens worden. Dat is iets wat ik zelf nastreef, waar ik veel in geleerd heb en daarin wil ik ook anderen helpen. Zo heb ik zelf inmiddels veel minder last van mijn perfectionisme, onzekerheid en frustraties en bereik ik veel meer door op een effectieve en positieve manier boos te worden. Dit levert mij focus, energie, rust, nieuwsgierigheid en het behalen van nieuwe doelen op. Ik ben als persoon ook meer in balans en ben enthousiast, rustig, doortastend, op een goede manier confronterend, praktisch, sportief en realistisch.

Informatie over de groep:

De groep komt elke maand of elke 2 maanden bij elkaar, voor ten minste 5 bijeenkomsten. Daarna is het uiteraard mogelijk om door te gaan met nog veel meer interessante onderwerpen zoals: hoe ga je om met conflicten, de kracht van helpen, doorzetten of loslaten, etc.
De groepen bestaan uit maximaal 8 deelnemers om genoeg persoonlijk aandacht te kunnen garanderen.
De dag start om 9.30 uur, inloop vanaf 9.00 uur en eindigt om 16.00 uur.
Tussendoor is er koffie, thee en wordt er een uitgebreide lunch verzorgd.

Locatie:
Oriongebouw, Seinstraat 22 – 3e etage, 1223 DA Hilversum.

Data (allemaal vrijdagen):
Groep 5: 15 jan, 11 maart, 20 mei, 17 juni, 6 sept.
  
(N.B. groep 1 t/m 4 draaien al)

Investering:
€ 150,- per bijeenkomst (incl BTW indien privé, ex BTW indien zakelijk).
Facturatie mogelijk als zakelijke coaching of privé als haptotherapie. Kosten kunnen eventueel als aftrekspost bij de jaaraangifte worden meegenomen.

Heb je interesse, stuur mij een mail naar heleenelfrink@gmail.com of bel mij op 06-49211815.

Hartelijke groeten,

Heleen Elfrink.

css.php