De ondernemersachtbaan

Voor je eigen controle knop in de achtbaan van het ondernemerschap

Voor ondernemers die:logo 4 mnd programma

 • Met minder moeite meer willen bereiken
 • Meer energie willen
 • Meer succes en tijd voor zichzelf willen
 • Minder last willen hebben van onzekerheid, ongeduld, angst als drijfveer,
  frustratie en/of onmacht
 • Beter hun grenzen willen bewaken én ook verleggen
 • De verbinding met zichzelf en met hun omgeving willen versterken

 Herken je:  

 • dat het ondernemerschap je veel geeft, maar soms ook uitput
 • dat je een vol hoofd en een volle agenda hebt
 • dat het je moeite kost om werk en privé goed met elkaar te combineren
 • dat je duidelijker je grenzen wilt bewaken bij energieslurpende situaties of klanten
 • dat je bezig wilt zijn met de core business van je bedrijf ipv randzaken en brandjes blussen
   

Het ondernemerschap is als een achtbaan met allerlei (emotionele) ups en downs. Je viert hoogtijdagen, loopt vertragingen op, staat stil of gaat er als een speer weer vandoor. Herken jij dit ook? 

 • Je bent heel blij met alle vrijheid, zelfstandigheid, ruimte voor al je ideeën en creatieve processen én het is aan de andere kant enorm druk.
 • Je trekt niet om 17.00 uur standaard de deur achter je dicht. Het is soms zoeken naar een goede balans tussen werk en privé.
 • Je bent veel met de anderen bezig (je klant, je partner thuis, vrienden, familie) en hebt daardoor minder tijd voor jezelf.
 • Waar gaat de tijd en je energie nou precies naartoe?
 • Hoe kun je hier meer grip op houden en dit laten toenemen?

Persoonlijke en zakelijke groei gaan hand in hand en leiden tot “in control zijn”, het bereiken van doelen, enthousiasme, trots, succes en genieten. 

We willen allemaal in volle potentie leven. Op sociaal gebied in een relatie en met vrienden en op maatschappelijk gebied in werk, studie, etc. Er zijn echter veel belemmeringen die ons ervan weer houden om uit onszelf te halen wat erin zit. We worden belemmerd door aannames, door zaken persoonlijk aan te trekken of op te vatten, door negatieve gedachtes, door onrecht, etc. Dit kost veel energie en 90% van de bevolking doet dit. 54 % van de mensen heeft geregeld tot vaak last van vermoeidheid en uitputtingsverschijnselen, 47% van malende gedachten en 43 % van een pijnlijke nek of schouders.*

 Ik ben zelf ondernemer, mijn partner is ondernemer en samen hebben we een dochtertje. Ik weet hoe de achtbaan van het ondernemerschap op en neer en heen en weer kan gaan. Tussen twijfel en succes, tussen (financiële) onzekerheid en euforie, tussen angst, frustratie en trots.

In deze achtbaan is het heel belangrijk om controle te houden, om zelf je karretje te bedienen, zodat je het goed volhoud en vooral ook leuk blijft vinden. Dat zal niet altijd en continu mogelijk zijn, dat weet ik zelf ook, en dan is het belangrijk om de stemmetjes in je hoofd en de beren op de weg rustig te houden en ook weer los te laten zodat je door kunt en weer kunt genieten.

 
Je gaat in dit programma de volgende 5 stappen doorlopen:

1)      Ik zeg JA tegen een hoger energieniveau

Je wilt graag meer energie en ook wat dit je gaat opleveren. Je gaat een veranderingsproces aan dat naadloos aansluit bij wie jij bent en waar je helemaal blij van wordt.

2)      Ik kijk welke relaties er aan een hoger energieniveau bijdragen en welke niet

We kijken naar verschillende relaties in werk en privé. Welke relaties kosten er energie, welke zuigen energie bij je weg en en hoe ga je hiermee om. Welke relaties geven je energie en hoe kun je ervoor zorgen dat dit meer wordt.

3)      Ik zet mezelf op één

Zet onmacht (frustratie, onrechtvaardigheidsgevoel, persoonlijk aantrekken, onzekerheid) om in macht en bereik daarmee meer doelen. Hoe voelt het om echt jezelf op één te zetten.

4)      Ik ga grenzen stellen en grenzen verleggen

Hoe voelt een grens, waar ligt je grens en hoe stel je een grens. Hoe voorkom je dan grenzen overschreden worden. En wat is er nodig om grenzen te verleggen, om zaken anders te gaan doen.

 5)      Ik ga (nog) meer genieten in werk en privé

Hoe kan ik het contact met mijzelf en van daaruit met mijn omgeving versterken. Hoe kan je de verbinding sterker, energieker en liefdevoller maken zodat er persoonlijk meer rust komt en er zakelijke groeimogelijkheden ontstaan.

 
We gaan aan de slag met thema’s als:

 

 • Je persoonlijke stappenplan
 • De energiebatterijmedium_9624368316
 • Winst voor je gezondheid
 • Relaties (privé en zakelijk)
 • Macht – onmacht
 • Willen – moeten – noodzaak
 • Grenzen
 • Loslaten
 • Positieve energie uitstralen en hier klanten op aantrekken
 • Invloed op jezelf en op de ander uitoefenen
 • Effecten op het brein (neuropsychologie)
 • En nog veel meer

In deze 3 maanden ga jij de stappen zetten die je zelf graag wilt zetten zodat jij als persoon en je bedrijf gaan groeien. Alles wat je leert kun je uiteraard ook voor je eigen klanten weer gebruiken.

cooltext1505204804


Dit is het programma niet:

 • Een trucje om dingen voor elkaar te krijgen
 • Even een nieuwe mindset aanmeten

Het is een programma gericht op persoonlijke groei met winst op persoonlijk én zakelijk vlak.

Ik geloof dat als we echt contact maken met onszelf, met ons verstand en ons gevoel, dat we dan vol genieten van wie we zijn, de successen die we behalen, de relaties om ons heen en de groei die hiermee tot stand komt.


Waar bestaat het programma uit:

3 trainingsdagen (waarvan de eerste één op één) met concrete vaardigheden, achtergrondinformatie en inzicht in patronen. Ervaringsgericht aan het werk.

3 individuele coachingsessies van 30 minuten via telefoon of skype

Ondersteuning via de mail / besloten forum

 

Hoe, wat waar:

De eerste trainingsdag is een individuele dag op een gezamenlijk afgesproken tijdstip. De andere twee trainingsdagen zijn op donderdag 27 november en donderdag 8 januari 2015. Deze twee data zijn wel in de groep.

De trainingsdagen zijn in Hilversum.

Groepsgrootte: max 8 deelnemers om voldoende persoonlijke aandacht te garanderen.

De investering vertel ik je graag persoonlijk, mede om te kijken of dit het best passende aanbod is voor jou. Ook vertel ik je dan over de garanties.

cooltext1505204804

Wat zeggen anderen:

Heel leerzaam, veel inzichten over mijzelf en mijn positie binnen ons bedrijf. Ik ga bewuster met deze posities aan de slag. AnderenCorwin voor website medeverantwoordelijk maken is essentieel; niet overal zelf verantwoordelijk voor willen zijn. Daardoor blijf ik zelf beter in balans! Dit proces deel ik nu ook bewuster met mijn vrouw, tevens zakenpartner, waardoor we nog sterker worden als team en we nog meer de rol van managers in gaan nemen naast het ondernemerschap. We hebben ons team versterkt, zodat ik me meer kan richten op het ontwikkelen en tot uitvoering brengen van nieuwe ideeën en het coachen van onze franchisenemers en dat voelt goed. Hierin zijn we pioniers op ons vakgebied en daarin heb ik nu gevoeld en geleerd wat ik nodig heb om dit nog heel lang goed vol te houden, leuk te blijven vinden zodat we ons bedrijf nog verder kunnen laten groeien. We willen graag marktleider worden op het gebied van schoolfotografie! Ik kan dit programma absoluut aanraden. Heleen brengt met enthousiasme het belang en de winst van persoonlijk & zakelijk groeien over”
Corwin Winkelman, www.sgoolfotografie.nl


“Ieder onderdeel van het traject sloot precies aan bij de struikelblokken waar ik op dat moment tegen aan liep. Inhoud en praktijk sloten dus naadloos op elkaar aan 🙂. Ik had vooraf geen bedenkingen of bezwaren en ik had ook echt het gevoel dat de 8-baan goed aansloot bij mijn situatie. Ik heb veel nieuwe inzichten in mezelf gekregen en ben nu in stapjes op weg naar de nieuwe Ary. Ik heb veel meer energie, ben ondernemender en communiceer veel meer. Hierdoor neem ik binnen onze afdeling steeds meer de rol als senior in en pak ik lang gekoesterde wensen en ideeën op om echt tot uitvoering te laten komen. Daar geniet ik echt van. Het stellen van grenzen en vergroten van mijn nieuwsgierigheid zijn kernpunten die ik meeneem uit het programma.
Heleen raakt bij mij exact de essentie om in mijn ontwikkelingsproces verder te komen. Een fijn contact en een mooie afwisseling tussen theorie en ervaringsgerichte oefeningen. Een aanrader ook voor mensen zoals ik, die in loondienst werken maar wel een ondernemende positie binnen het bedrijf hebben. Fijn dat mijn werkgever dit mede mogelijk maakt. 
Ary Nijsse, Dutchview. 

 

Sven van der Vlugt Fotografie

Sinds een paar maanden had ik een laag energieniveau en hoewel ik wel wist dat ik dingen moest gaan ondernemen en ook wel wat, deed ik het niet. Ik heb een succesvol eigen bedrijf en ik stond nu té lang teveel stil. Alsof iets mij tegenhield. Daar wilde ik verandering in aanbrengen.

Al vrij snel wist Heleen precies te pinpointen waar het bij mij over ging: het verschil tussen durven doen en durven zijn. Daar zat blijkbaar een onbewust gevoel van angstonder. Hier zijn we mee aan de slag gegaan en dat gevoel zit mij nu niet meer in de weg. Hier ben ik enorm blij mee en ik merkte gelijk de dag erna al dat de energie weer begon te stromen. Allerlei ideeën en mogelijkheden kwamen naar boven. Ik ben weer vol inspiratie en motivatie aan het werk.
Annemiek Burm, markt en communicatie, www.annemiekburm.nl

 

BusinessFoto_Petra IulianoIk heb een goed lopend bedrijf wat behoorlijk pittig kan zijn om het goed vol te houden en daarnaast geef ik met regelmatig events die heel mooi en inspirerend zijn én ook vermoeiend.
Tijdens de vipdag heb ik veel geleerd over mijn eigen patronen, wat mijn energievreter is en hoe ik hier meer controle over kan hebben.
Heleen heeft mij laten voelen hoe het anders kan. Hoe ik meer energie bij mezelf kan houden en een goede balans tussen verstand en gevoel kan bereiken. Ze heeft mij concrete handvattenvoor thuis meegegeven.
Petra Iuliano, Intelligent marketing, www.iuliano.nl

 

foto Lars Ros

“Ik kwam bij Heleen omdat ik vast liep in de manier waarop ik dingen deed. Ik was niet gelukkig met wat ik deed en wie ik was.

Ik zou de begeleiding aan anderen aanbevelen. Jouw methodiek laat je eenvoudig ervaren waar je vervalt in vastgeroeste patronen.De begeleiding heeft mij rust en inzicht gegeven. Inzicht vooral op het vlak van hulp (durven) vragen.
Lars Ros, eigenaar Cloud Imago (Cloud Computing, social media) & Meer Business Gooi & Vechtstreek. 

 

Wie ben ik:

heleen voor over mij paginaIk begeleid ondernemers die het lastig vinden om hun gevoel mee te nemen in hun zakelijke activiteiten, in het nemen van beslissingen, het stellen van grenzen en in een goede balans tussen werk en privé. Het vinden van een goede balans tussen hart, hoofd en onderbuikgevoel.

Je bent je niet altijd bewust van je eigen patronen en blinde vlek. Hierdoor kan je vastlopen of een onprettig gevoel ervaren wat je niet kan duiden of niet kan doorbreken. Mijn achtergrond vanuit de verpleegkunde, haptonomie, businesscoaching en het systemisch werk zet ik in om jou te begeleiden naar de kern van jouw vraag en daar een zo goed mogelijk antwoord op te vinden. Dit doe ik op individuele basis en in groepstrainingen.

 cooltext1505204804

 

 

 

 

 

 

* Bron: psychologiemagazine

 

 

css.php