“Jezelf de baas”

Stel je eens voor dat alles lukt!

Herken jij:

 • Dat je jezelf afvraagt “waarom doe ik dat toch elke keer, dat wil ik helemaal niet”?
 • Dat je onzeker bent, persoonlijk aangevallen voelt of gefrustreerd bent terwijl je achteraf bedenkt dat dit helemaal niet nodig was?
 • Dat je het moeilijk vindt om duidelijk grenzen te stellen of situaties los te laten?
 • Dat je de relatie met je partner, kinderen, collega’s wilt verbeteren?
 • Dat bepaalde zaken voor je gevoel teveel energie kosten? Dat het toch anders zou moeten kunnen?

Ik denk dat veel mensen zich zullen herkennen in één of meer van deze inter-persoonlijke worstelingen. Worstelingen die binnen jezelf plaats vinden.  Dat je jezelf dingen ziet doen die je eigenlijk niet wilt en toch doe je ze. Of dat je jezelf dingen niet ziet doen die je wel wilt, maar het gebeurt als maar niet. Bijvoorbeeld: vanavond ga ik eerder naar bed, vanaf morgen ga ik de situatie anders aanpakken, me minder storen / irriteren aan zaken, minder pleasen, etc.

Allemaal zaken die je wel weet, maar vervolgens niet doet.
Hoe komt dat toch?
Waar zit toch die crux tussen denken en doen?
En nog veel belangrijker: hoe verander ik dat?

Herken jij je in dit verhaal en wil jij hier geen genoegen meer mee nemen?
Het blijkt dat we vaak betrekkelijk weinig grip hebben op onszelf en op omstandigheden.Jezelf de baas
Jij kan nu het grote verschil maken door te besluiten “ik wil gaan kijken of ik er nu écht iets aan kan veranderen. In plaats van het te accepteren, “want zo ben ik nu eenmaal of ik kan er niets meer aan doen.”

Dat kan namelijk wel!
Door jezelf de baas te worden.

Er is één persoon die je met je eigen ogen niet kunt zien en dat ben jijzelf. We hebben anderen nodig om zelf te kunnen leren en groeien. Via de ander, via het contact, worden dingen vaak pas echt duidelijk voor jezelf. Een hele goede manier om je bewustzijn te activeren of te versterken en te vergroten.

Het gaat er om de vertaalslag te kunnen maken van een(algeheel) onlust gevoel naar datgene wat jou in staat stelt om actief te interveniëren in het gedrag wat je niet meer wilt.

Wat gaan we doen?

De dagen zijn ingedeeld naar thema’s, grote bouwstenen die ervoor zorgen dat je situaties ook werkelijk anders gaat aanpakken.
De thema’s die we behandelen gaan we uitdiepen en vooral veel oefenen. Door praktische vaardigheden, concrete handvaten leer je hoe je situaties in de toekomst anders kunt aanpakken en dan ga je dat ook eerder echt doen.
De training is opgebouwd uit de volgende thema’s:

 1. Hoe verander je gedrag: hoe wordt je jezelf de baas. Wat is hiervoor nodig en hoe maak jij je eigen plan daarin.
 2. Macht versus onmacht en frustratie: veel mensen herkennen het onmachtige gevoel in situaties, er niet meer uit komen, niet weten hoe het anders moet ipv je doel bereiken. Het liefst zo effectief en positief mogelijk.
 3. Besturingslagen: we hebben allemaal verschillende besturingslagen. Als we samen iets doen is dit anders dan alleen. Welke besturingslagen hebben we allemaal en wat betekenen ze. Denk ook aan liefde, samenwerking en rechtvaardigheid
 4. Hoe worden emoties aangeleerd: hoe wordt het beeld wat we van onszelf hebben gevormd. Waar en hoe kunnen we dat beeld verbeteren en meer onszelf definiëren.
 5. Betekenisgeving: we kijken allemaal op onze eigen manier de wereld in. Hoe geven we betekenis aan dingen, situaties, mensen en hoe kunnen we die betekenisgeving onderzoeken en meer compleet maken.
 6. Empower jezelf: hoe verbeter je de relatie met jezelf, zodat jij jezelf beter kunt helpen (ipv afstraffen). En hoe kun je situaties nog beter inschatten en daarop reageren.

We gaan hier ervaringsgericht mee aan het werk. Je gaat je eigen beleving onderzoeken, oefenen met de verschillende thema’s en steeds meer jezelf vormgeven, je gaat steeds meer vaardigheden toevoegen aan jezelf. 
“Heel klein, concreet, toepasbaar oefenen zodat je zin krijgt om er thuis mee aan de slag te gaan.” (deelnemer uit de eerste groep)

Het doel van deze dagen is om steeds meer jezelf de baas te zijn en steeds meer vaardigheden te hebben om situaties aan te gaan of te veranderen.

In een groep is het  fijn om van de inbreng van iemand anders zelf te leren en “mee te liften”. De vragen en thema’s van een ander raken vaak ook je eigen proces waardoor er veel herkenning is. Inzichten en ervaringen die bij jezelf ontstaan en waardoor jij ook weer dingen kunt bereiken.

Er is één persoon die je met je eigen ogen niet kunt zien en dat ben jijzelf. We hebben anderen nodig om zelf te kunnen leren en groeien. Via de ander, via het contact, worden dingen vaak pas echt duidelijk voor jezelf. Een hele goede manier om je bewustzijn te activeren of te versterken en te vergroten.

Het gaat er om de vertaalslag te kunnen maken van een(algeheel) onlust gevoel naar datgene wat jou in staat stelt om actief te interveniëren in het gedrag wat je niet meer wilt.

Lees hier ervaringen van eerdere en huidige deelnemers

Praktische informatie over de groep:

De trainingen vinden elke 6 – 8 weken plaats (behalve in de zomer, dan zit er iets langer tussen ivm gespreide zomervakantie). Daarmee is er voldoende tijd om thuis met de materie aan de slag te gaan, maar ook om het vers in je geheugen te houden.
De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers om genoeg ruimte te houden voor persoonlijke vraagstukken.
De dag start om 9.30 uur, inloop vanaf 9.00 uur en eindigt om 16.00 uur.
Tussendoor is er koffie, thee en wordt er een uitgebreide lunch verzorgd.
De trainingen worden gegeven in Hilversum, centraal gelegen in Nederland en goed toegankelijk vanuit snelwegen.

Locatie:
Oriongebouw, Seinstraat 22 – 3e etage, 1223 DA Hilversum.

Data (allemaal vrijdagen): 
Groep 1: 2 februari, 23 maart, 18 mei, 29 juni, 7 september, 2 november

Groep 2: 13 april, 1 juni, 6 juli (in overleg ivm zomervakantie), 14 september, 9 november, 7 december

Groep 3: 21 september, 16 november, 11 januari 2019, 1 maart, 10 mei, 28 juni.

Investering:
Naar jezelf toe investeer je in jezelf, in persoonlijke groei, nieuwe mogelijkheden, richting een krachtiger en meer tevreden gevoel over jezelf, over hoe je situaties aanpakt en de uitstraling die je hebt op anderen.
Ik begeleid je daar graag bij voor € 150,- per bijeenkomst (incl BTW indien privé, ex BTW indien zakelijk). 
Facturatie mogelijk als zakelijke coaching of privé als haptotherapie. Vergoeding (deels) mogelijk bij een aanvullende zorgverzekering. Kosten kunnen eventueel als aftrekspost bij de jaaraangifte worden meegenomen.
Steeds meer bedrijven stimuleren hun medewerkers zich persoonlijk te ontwikkelen en te groeien.

Heb je interesse, vul het contactformulier in, stuur mij een mail naar heleenelfrink@gmail.com of bel mij op 06-49211815.

 

css.php