Open ochtend organisatieopstellingen

Organisatieopstellingen gaan over het inzichtelijk maken van de dynamiek in een team en bij de individuele teamleden. Wat speelt er bij iedereen en onderling rondom een bepaald vraagstuk of als team in de samenwerking. Wat gebeurt er in de dynamiek tussen de verschillende mensen.

Vraagstukken waar je bijvoorbeeld aan kunt denken zijn:
– Welke positie neem ik in in dit team?
– Welke rol nemen we allemaal in ten opzichte van elkaar? En hoe liggen de verhoudingen onderling?
– Waarom hebben we een hoog verloop binnen het team of binnen de leiding?
– Waarom wil het maar niet echt lekker lopen in dit team? Is er aan de hand?
– Hoe is het met de balans hoeveel iedereen doet binnen het team? Doet iedereen wel helemaal mee?
– Speelt er iets onder de waterlijn of niet? Zijn er spanningen? Worden er zaken niet gezegd?
– Wat is de plek van dit team binnen de grotere organisatie?

Ondanks dat je bijna niets van een team of teamlid weet kun je als representant toch een heleboel informatie geven. Zodra je wordt neergezet gebeurt er iets waardoor je informatie kunt geven aan de vraagsteller waar jij zelf misschien niet veel van snapt, maar de vraagsteller wel. We weten niet hoe dit precies werkt, maar wel dát het werkt.

Om meer met organisatieopstellingen te werken en mensen er kennis mee te laten maken. vinden Annieke van Berckel en ik het leuk om hier regelmatig open avonden in te organiseren. We gaan werken met twee of drie vraagstukken en met representanten of soms met poppetjes, blokjes of papier. Wat het beste aansluit bij de vraag en de wens vanuit onszelf en de groep.

Het is een mogelijkheid voor ons allemaal om te leren en om te ontdekken. Over jouw organisatie of team als vraagsteller, over hoe het is om een bepaalde plek in te nemen in het team of de dynamiek te ervaren als representant. Je leert op een andere manier naar teams, organisaties en onderlinge dynamieken kijken.

Het wordt samen een ontdekkingsreis waarin we hopelijk hele mooie inzichten en ervaringen opdoen.

Om een vraagstuk goed neer te kunnen zetten met representanten hebben we bij voorkeur 8-10 personen nodig. Niet iedereen van het team hoeft dan neergezet te worden, maar dan zijn wel de belangrijkste personen in beeld.
Bij meer dan 10 – 12 deelnemers organiseren we een extra avond.

Vraagstukken kunnen ingediend worden door iedereen die naar zijn of haar eigen team, persoonlijke rol of naar de grotere organisatie wil kijken. Het maakt niet uit welke functie je dan hebt. We kijken naar de onderlinge dynamiek en naar jouw vraag.

De eerste mogelijkheden zijn op woensdag; 4 oktober.
Van 9.00 tot 12.00 uur
locatie: Landhuis in de stad in Utrecht
Inclusief koffie, thee en iets lekkers.
Om in ieder geval de kosten te dekken vragen we een bijdrage van 50 euro per persoon.
Afhankelijk van de vraagstelling en werkwijze kunnen we naar verwachting 2 tot 3 opstellingen doen. De overige deelnemers zullen als representant opgesteld kunnen worden.

Mocht je na deze avond interesse hebben in een uitgebreidere (team)coaching, dan kan dit uiteraard en gaan we daar graag met je over in gesprek. Deze avond is een kennismaking met systemische teamopstellingen en geeft hopelijk al een heleboel mooie inzichten!

Heb je interesse (ook als je niet kunt niet op 6 september of weet je het nog niet), wil je je aanmelden of heb je een vraag die je graag opgesteld zou zien, vul dan graag dit contactformulier in of neem contact met mij op via 06-49211815 of info@heleenelfrink.nl. Je kunt ook de QR code gebruiken.


Heel graag tot 4 oktober!
Hartelijke groet, Annieke & Heleen.

Meer informatie over organisatieopstellingen met representanten kun je hier lezen.

css.php