Testimonials

“Enorm bedankt Leo de Bever en Heleen Elfrink voor jullie investering in onze ontwikkeling (tot dusver)! Jullie aanpak en inzet zijn, in een relatief korte periode, al van enorme meerwaarde gebleken. Jullie weten uitstekend aan te sluiten op onze ontwikkelpunten met een goede balans tussen relevante theorie en werkvormen. Met jullie benadering hebben jullie al laten zien dat je medewerkers gemotiveerd en betrokken weet te houden. De reacties die ik heb ontvangen zijn dan ook bijzonder lovend. Hopelijk gaan we nog veel meer van jullie zien in de toekomst.”
Paul Janssen – senior Ministerie van Justitie en Veiligheid

“Bedankt Leo de Bever en Heleen Elfrink voor de begeleiding en mooie inzichten die jullie ons ook vandaag weer hebben gegeven zodat we als team verder kunnen groeien!”
Karin van Essen – senior supervisor Ministerie van Justitie en Veiligheid 

“In een drukke periode waarin mijn werk-privé balans begon zoek te raken, besloot ik om te kijken wat coaching voor mij zou kunnen betekenen. Zo kwam ik bij Heleen terecht. Ik voelde me al snel op mijn gemak en de vele inzichten die ik opdeed tijdens mijn gesprekken met Heleen hebben ertoe bijgedragen dat ik langzaam weer meer in balans kwam. Ik leerde beter kijken naar mijn eigen gedachten(patronen) en overtuigingen: welke helpen niet en kan ik nu beter (tijdelijk) loslaten? Maar ook: welke gedachten en overtuigingen zouden dan wél kunnen helpen? Heleen heeft me geholpen anders te kijken naar situaties, vooral die situaties waar ik normaliter vooral in een stressreactie kwam of (te) streng oordeelde over mezelf. Maar ze heeft me ook helpen inzien dat al die ‘oude’ overtuigingen ook waardevol zijn: ze hebben me gebracht waar ik nu ben. Dankzij Heleen heb ik nu handvatten om mezelf nieuwe overtuigingen eigen te maken, overtuigingen die beter passen bij mijn leven op dit moment, zodat ik beter kan navigeren in deze drukke levensfase waarin ik wensen en ambities voor mijn carrière combineer met het (altijd uitdagende) moederschap.    
Lieve Heleen, bedankt!! Ook voor jou het allerbeste, ik hoop dat je nog veel mensen (collega’s ) mag gaan helpen als coach!”
Arts, 31 jaar.

“Ontzettend bedankt voor je hulp. Je hebt mij echt geholpen om het een en andere duidelijk te krijgen en weer vooruit te kunnen.”
Arts

“Het is heel gek, maar het werkt echt deze gesprekken. Zonder dat ik er heel veel voor hoef te doen herken ik wat we bespreken en kan ik het nu heel anders zien en aanpakken. Ook in hele andere situaties. Ik ben er heel blij mee”.
Tandarts

“Ik heb in mijn werkende leven al de nodige communicatietrainingen gevolgd. Regelmatig kwamen dezelfde dingen naar voren en op een gegeven moment hoor je weinig nieuws. De soft skills kwamen hierin wel aan bod, maar echt ruimte om te oefenen, te reflecteren, dat was er vaak niet. De trainingsdagen waren dan ook vaak te kort op elkaar gepland. Vaak richt je je als deelnemer in dergelijke cursussen op de problemen die op dat moment relevant zijn, maar ontbreekt het overzicht en zie je de problemen op de lange termijn niet.

De trainingsdagen van Jezelf De Baas zijn anders, uniek wat mij betreft. Het is een training die heel effectief en realistisch is en vooral met een compleet andere diepgang. Je wordt uitgenodigdom over zaken na te denken (woorden, betekenissen, actualiteiten) die je zo normaal vindt, dat je er eigenlijk nooit bij stil staat. Maar wanneer je dat wel gaat doen, dan merk je dat er nog heel veel over te leren valt en dat het daardoor pas écht mogelijk is om op jezelf te reflecteren.  De ruimte die hierin wordt geboden en het vertrouwen dat Heleen biedt, geven je het vertrouwen om te veranderen.”

C. Frans (zelfstandig ondernemers, echtgenoot, vader van 3 kinderen)

“Heleen laat mij op een nieuwe, frisse manier kijken naar thema’s als grenzen, drijfveren, emoties, etc. En dat blijkt ook heel effectief! Bewuste inzichten en onbewuste, impliciete veranderingen maken dat ik geleidelijk aan anders naar de wereld en mijzelf kijk. Het voelt daadwerkelijk als groei, het creëren van mogelijkheden, van ‘moeten’ naar ‘willen’. Ik ben na een klein jaar nog steeds nieuwsgierig naar het vervolg!”

Ruud (38 jaar, organisatieadviseur)


“Met mij gaat het echt goed, mede dankzij jouw geweldige hulp! Het is uiteraard niet zo dat ik nooit meer gefrustreerd ben, maar ik kan er veel beter mee omgaan en ik kan me er ook makkelijker overheen zetten, in plaats van erin te blijven hangen. Ik ben me ook veel bewuster van valkuilen (stress/’vol hoofd’) die ervoor zorgen dat ik nog ‘explosiever’ ben dan anders, en meestal kan ik die valkuilen dan ook vermijden.
Ik ga de door jou gestarte ontwikkeling vasthouden en uitbouwen omdat ik merk dat ik daardoor zelf veel gelukkiger ben, en omdat dat ook een positieve invloed heeft op het hele gezin!

Ramon, getrouwd en 2 kinderen


“Je zei wel aan het begin dat je nooit lange trajecten hebt, maar toen dacht ik “dan ken je mij nog niet”. Maar doordat je elke keer de spijker precies op zijn kop slaat, gebeurt er gelijk een heleboel. Je geeft  concrete handvaten en tips waar ik gelijk iets mee en dat is heel fijn.”

Jorrit van Ditshuizen, developer, www.hugecompany.nl

“Op een congres meerdere workshops gevolgd, waaronder die van Heleen. Zij vertelde als enige écht iets nieuws. De anderen waren ook goed en fijn om weer opnieuw te horen, maar Heleen haar verhaal gaf echt nieuwe inzichten”.
Arts – na workshop op congres

“Na deze workshop is mij duidelijk hoe schrikbarend weinig wij over emoties weten”
Arts – na workshop op congres

Ik heb een afspraak met Heleen gemaakt op aanbeveling van een collega.Sven van der Vlugt Fotografie Na het eerste telefooncontact had ik gelijk een goed gevoel, fijn om actie te ondernemen.

Ook al wist ik niet exact wat er ging gebeuren, ik had er het volste vertrouwen in en dat is ook uitgekomen. Het vinden van een goede balans tussen verstand en gevoel sprak mij erg aan.

Sinds een paar maanden had ik een laag energieniveau en hoewel ik wel wist dat ik dingen moest gaan ondernemen en ook wel wat, deed ik het niet. Ik heb een succesvol eigen bedrijf en ik stond nu té lang teveel stil. Alsof iets mij tegenhield. Daar wilde ik verandering in aanbrengen.

Al vrij snel wist Heleen precies te pinpointen waar het bij mij over ging: het verschil tussen durven doen en durven zijn. Daar zat blijkbaar een onbewust gevoel van angst onder. Hier zijn we mee aan de slag gegaan en dat gevoel zit mij nu niet meer in de weg. Hier ben ik enorm blij mee en ik merkte gelijk de dag erna al dat de energie weer begon te stromen. Allerlei ideeën en mogelijkheden kwamen naar boven. Ik ben weer vol inspiratie en motivatie aan het werk.

Heleen is haptonoom, coach en trainer. Ze denkt en voelt met je mee. Ik weet dat als ik nog eens ergens tegenaan loop, dat ik dan absoluut Heleen opnieuw ga bellen.

Annemiek Burm, markt en communicatie, www.annemiekburm.nl

BusinessFoto_Petra Iuliano

“Ik ken Heleen vanuit een marketingprogramma en voelde al een tijdje dat ik een keertje naar haar toe wilde. Toen ik haar aan de telefoon kreeg, heb ik een afspraak gemaakt voor een één op één dagdeel. Om eens te kijken naar mijn energiebalans. Ik heb een goed lopend bedrijf wat behoorlijk pittig kan zijn om het goed vol te houden en daarnaast geef ik met regelmatig events die heel mooi en inspirerend zijn én ook vermoeiend.

Tijdens dit dagdeel heb ik veel geleerd over mijn eigen patronen, wat mijn energievreter is en hoe ik hier meer controle over kan hebben. Inzichten over mezelf zorgden ervoor dat puzzelstukjes op zijn plek vielen en ik zelf mogelijkheden ging zien voor verandering.

Heleen heeft mij laten voelen hoe het anders kan. Hoe ik meer energie bij mezelf kan houden en een goede balans tussen verstand en gevoel kan bereiken. Ze heeft mij concrete handvatten voor thuis meegegeven.

Ik heb veel over mezelf en ook over processen die bij mijn klanten spelen geleerd. Ik beveel Heleen aan bij anderen, omdat ik ervan overtuigd ben dat het voor iedereen goed in om aan zichzelf te blijven werken en aandacht te besteden aan je eigen energie, mentale, emotionele en spirituele groei.”

Petra Iuliano, Intelligent marketing, www.iuliano.nl

“Ik heb Heleen gevraagd me te helpen om meer zelfverzekerd in mijn bedrijf te staan. Ik had last van een aantal overtuigingen, die me belemmerden bij het Christine Algerazetten van de volgende stap in mijn bedrijf. Bovendien had ik de neiging om anderen vaak belangrijker te vinden dan mezelf.
Hierdoor voelde ik me gespannen en onrustig en wilde hier iets aan doen.

Tijdens de afspraak heeft Heleen me laten zien wat er precies speelde waar ik al heel lang last van had. Dit was echt een eye-opener voor me! Ook heb ik heel veel inzicht gekregen in mijn belemmerende overtuigingen: waar deze vandaan komen en hoe ik daarmee om kan gaan.

Heleen is een hele prettige persoon om mee te werken: ze straalt rust uit en ze weet een veilige omgeving te creëren. Ze werkt heel intuïtief en komt daardoor snel tot de kern. Het was best een heftige dag, die me heel veel heeft gebracht.

Achteraf kan ik wel zeggen dat deze dag een keerpunt voor me is geweest. Ik heb een aantal dingen waar ik al jaren last van had, achter me kunnen laten. Hierdoor voel ik me veel rustiger en heb veel meer zelfvertrouwen gekregen. Dat komt niet alleen mijn bedrijf, maar ook mijn gezin ten goede!

Christine Algera, Crachtig verhaal, www.crachtigverhaal.nl 

“Ik kwam bij Heleen met de vraag om meer contact te krijgen met mijn gevoel. Ik merkte dat ik me veel zaken aantrok, hier slechter van ging slapen en dat het leven mij soms leidde in plaats van andersom. Ik stopte gevoelens vaak weg en dat wilde ik niet meer langer.

Vooraf had ik wel even een kleine aarzeling, aangezien ik al wel eens eerder een cursus of begeleiding had gehad, maar dit toch niet altijd goed aansloeg. In het gesprek met Heleen kreeg ik een goed gevoel over haar benadering en ben ik het traject aangegaan.

Na dit 5-maandentraject ben ik mij van een hele belangrijke kernwaarde bewust geworden. Ik weet nu én kan echt voelen dat mijn kracht uit mijn eigen systeem en uit mijzelf komt. Ik handel nu vanuit mijn eigen kracht en ben minder afhankelijk van anderen. Ik heb een positief stuk bewustwording gekregen en ook gelijk handvatten waar ik praktisch iets mee kan en al doe. Er is in het traject al een heleboel veranderd en daar ben ik erg blij mee, ik zit gemakkelijker in mijn vel.

Ik zou dit traject absoluut aan anderen aanbevelen. Het is het meer dan waard geweest en heeft een positieve invloed op mijn werk, mijn relatie met mijn partner, kinderen en vrienden.”

Frans, arts (na een 5 maandenprogramma)

“Ik kwam bij Heleen omdat ik vastliep in de hoeveelheid van zaken: de combinatie van mijn huidige bedrijf, een nieuw, opstartend bedrijf, en mijn gezin.

Ik ben eigenaar van meerdere bedrijven én ook moeder van een zoontje van net een jaar. Opeens werd het allemaal even teveel. Ik kon niet meer genieten, was ontzettend moe van de ontwikkelingen en blokkeerde.

Heleen heeft me geleerd naar mezelf en mijn bedrijven te kijken. Ze heeft mij geleerd hoe ik focus kan houden en hoe ik zaken kan combineren.

Ik luister nu meer naar mijn gevoel, ik kies nu meer voor mezelf, geef anderen meer hun eigen verantwoordelijkheid en doe steeds meer alleen de dingen die mij echt energie geven. Hierdoor heb ik afgelopen week enorm genoten van mijn event “Rijk & gelukkig”, waar ik meerdere jaarprogramma’s van € 6000,- heb verkocht.

Ik kan Heleen absoluut aanbevelen, ze geeft deskundige begeleiding die heel veel waarde oplevert.

Simone Levie (na een vip-dag)

“Ik kwam bij Heleen omdat ik vast liep in de manier waarop ik dingen deed. Ik was niet gelukkig met wat ik deed en wie ik was.

foto Lars Ros

Ik had vooraf twijfels, want verschillende wegen om “mijzelf te veranderen” hielpen niet meer en ik had hulp nodig om een vernieuwende weg in te slaan.

“In gesprek met jou heb je me geïnspireerd over je methodiek en ben ik het avontuur aangegaan.”

De begeleiding vond ik prettig en met de voeten op de grond. Voor elke sessie nam ik me voor om dat de laatste sessie te maken, maar toch 

leverde het me zoveel op dat ik meerdere keren een vervolg afspraak heb gemaakt.

De begeleiding heeft mij rust en inzicht gegeven. Inzicht vooral op het vlak van hulp (durven) vragen.
Ik zou de begeleiding aan anderen aanbevelen. Jouw methodiek laat je eenvoudig ervaren waar je vervalt in vastgeroeste patronen.

Lars Ros, eigenaar Cloud Imago (Cloud Computing, social media)

“Ik kwam bij Heleen omdat ik me soms onrustig voelde en ik niet kon plaatsen waar het mee te maken had.Jerry

Dit vond ik vervelend en daar wilde ik vanaf.

Ik had vermoedens waar het vandaan kon komen, maar de sessie met Heleen heeft mij hele andere inzichten gegeven dan ik had verwacht.

Heleen heeft mij doeltreffend geholpen om de gevoelens en belemmeringen die ik had te onderzoeken.

Ze voelde feilloos aan waar mijn belemmeringen vandaan kwamen en was direct in staat mij hier inzicht in te geven. 

Ze gebruikte daarbij werkvormen waar ik me prettig bij voelde.

Het heeft me veel inzichten gegeven waardoor ik de situaties waarin mijn belemmeringen opspelen herken én kan verminderen. Dat heeft me positiever en rustiger gemaakt.

Ik kan dit iedereen dan ook van harte aanbevelen.”

Jerry Tieben, coachend vormgever en internetondernemer

“De begeleiding van Heleen heeft heel veel voor mij veranderd, in positieve zin.

Vooraf had ik een lichte twijfel of ik dit traject zou gaan doen, of het echt wat op zou leveren, want ik vond het wel een beetje duur. Het is het meer dan waard geweest.

Ik vind het nog steeds bijzonder dat deze grote verandering in een relatief kort tijdsbestek heeft plaatsgevonden.

Waar ik vooraf altijd mijn doen en laten liet afhangen van de ander bepaal ik nu zelf. Ik kom meer voor mijzelf op en ben veel meer bij mijzelf. Dit geeft rust en een krachtig gevoel.

Ik was even bang dat ik weer terug zou vallen, maar door de begeleiding van Heleen is dit niet gebeurd. Ik zorg er nu zelf voor dat dit niet meer zal gebeuren. Het heeft mij persoonlijk, in mijn werk en thuis heel veel opgeleverd. Ik beveel Heleen absoluut aan bij anderen.”

Maryse Schut


“Ik waardeer Heleen om haar praktische benadering, nuchterheid, confronterende blik én haar betrokkenheid
.

Ze maakt tastbaar waar de noodzaak tot verandering zit en geeft concrete handvatten om direct actie te ondernemen.

Voor ongeduldige ondernemers als ik is dat een verademing!”

Colette Forma
 
“Heleen had mij in het eerste gesprek via de telefoon gelijk getriggerd, ik wilde leren een goede balans tussen verstand en gevoel te bereiken.
Ik was een meester om zaken rationeel te benaderen, als een echte onderzoeker, en was wel even benieuwd of het echt zou gaan lukken
om aan te gaan wat echt nodig was. Of Heleen dit teweeg zou brengen bij mij.
 
Ik heb een enorme doorbraak bereikt in mijn eigen “ja, maar’s…”Dit is gelukt en meer dan dat!IMG_1280
Het inzicht dat ik mij altijd kleiner houdt dan ik ben heb ik geleerd om te draaien. Ik neem nu weer zelf de regie en controle.
Ik kan emoties op het gebied van werk en privé nu heel goed gescheiden zien van elkaar en op de juiste plek plaatsen.
In mijn werk heb ik veel meer een zakelijke benadering, voel ik mij veel krachtiger.
Zowel zakelijk als privé neemt mijn energieniveau elke dag nog toe.

Ik ben inmiddels door meerdere netwerkcontacten benaderd en er staan mogelijkheden voor opdrachten uit.

Ik ben heel blij met de begeleiding van Heleen en kan het iedereen aanraden.”

Marga Janse, coach en trainer.


 
“Ik ben bij Heleen geweest omdat ik graag wilde weten wat mijn plekje binnen ons bedrijf is.

Corwin voor website

Van te voren had ik geen concrete verwachtingen of twijfels. Ik ben er open in gegaan en dat is, denk ik, ook het beste.

De sessie bij Heleen heeft me veel nieuwe inzichten gegeven.

Het is heel verhelderend geweest.

Voor mijn gevoel zat ik naar mijn eigen levenstoneelstuk te kijken en je voelt gelijk of iets klopt of niet. Heel bizar.

Het heeft mij heel veel rust gegeven. Ik heb nu een veel beter overzicht en weet wat de plek van iedereen binnen ons bedrijf is, ook die van mij.

Ik zou begeleiding bij Heleen aan iedereen aanraden, absoluut!

Ook zelfs als je geen concrete belemmering of vraag hebt. Het is altijd goed om te kijken waar je nu staat en waar mogelijkheden liggen voor jezelf en voor je bedrijf.”

Corwin Winkelman, manager fotografie
.

css.php