De kracht van een lach

Lachen is gezond, dat hebben we allemaal al wel eens gehoord. Het lijkt een open deur en toch wil ik het graag (opnieuw) bij je onder de aandacht brengen en wel om deze 5 leuke, belangrijke en grappige wetenswaardigheden met je te delen. Ik hoop dat ze je nog even een keertje extra aan het glimlachen maken.

medium_70910508391)     Door glimlachen leef je langer. Er is onderzoek gedaan met baseballkaartjes in Amerika (2010). De spelers die er lachend op stonden bleken gemiddeld 7 jaar! langer te leven dan de spelers die er niet lachend op stonden.

2)     Baby’s in de baarmoeder glimlachen al. Op 3d echo’s is dat te zien (ik heb dit even gecheckt bij ons eigen kindje waar we ook een 3d echo van hebben en ze staat er inderdaad lachend op). Als baby’s geboren worden lachen ze ook, vooral in hun slaap. Lachen is een van de meest basale uitingsvormen van de mens. Je lacht om blijdschap, vreugde en voldoening te uiten. Kinderen lachen het meeste van ons allemaal, vaak wel 400 keer per dag. Volwassenen glimlachen gemiddeld 20 keer per dag.

3)     Glimlachen + fronzen = glimlachen
De glimlach van een ander is moeilijk te weerstaan, helemaal die van kinderen. Als de ander glimlacht, dan verslappen onbewust de spieren in je gezicht, waardoor je moeilijk kunt fronzen of boos kunt blijven. Glimlachen is evolutionair besmettelijk.

4)     Glimlachen is heel goed voor je gezondheid:
– Het verlaagt de stresshormonen cortisol, dopamine en adrenaline
– het verhoogt het gelukshormoon endorfine
– het verlaagt je bloeddruk
1 glimlach zorgt voor net zoveel hersenstimulatie als 2000 repen chocolade! Dat scheelt je een heleboel geld aan chocolade en de kans op overgewicht J.

5)     Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat je aantrekkelijker bent voor anderen en je komt competenter over. Dat is zakelijk en privé altijd handig, nietwaar? 

Zou je vaker willen glimlachen? Met dit filmpje kun je oefenen:

The Smile Test

Comments are closed.
css.php