Wacht niet af, maar word de architect van je eigen achtbaan!

Ondernemerschap is inherent aan allerlei ups & downs, aan versnellingen & vertragingen, maar het liefst met zo min mogelijk onvoorspelbare bochten en kinken in de kabel. En toch hoor ik klanten zeggen dat ze bij wijze van spreken in een bakje stappen waarin ze zeker weten dat hij loopings gaat maken maar geen regie hebben over hoe en hoe snel etc. Ze reageren op datgene wat op hen af komt en proberen zo goed mogelijk op de rails te blijven.

Wat als je zelf de architect wordt van je eigen achtbaan?engineer-296438_1280

Een achtbaan zal het absoluut wel blijven, dat hoort bij het ondernemerschap en is ook deel van de kick. Als je namelijk zekerheid wilt en precies wilt weten hoeveel je aan het einde van de maand op je bankrekening gestort krijgt en welke taken en opdrachten je daarvoor uit moet voeren, dan adviseer ik je om in loondienst te gaan.

Het is “een hele belevenis” en hoe kun je hier zo optimaal mogelijk van genieten?

Door zelf de regie meer in handen te krijgen. Door je karretje zelf meer te gaan besturen en te kijken waar je allemaal naartoe wilt:

 • Zoek je de loopings op of houd je het liever rustig: wil je compleet vernieuwend zijn en kijken hoe anderen hierop reageren of wil je aansluiten bij een trend in de markt,
 • Wil je het liefst zo lang mogelijk in de loopings zitten of vermijd je ze: door veel zichtbaarheid online krijg je vaak meer reacties (positief en negatief) of houd jij je liever je hoofd onder het maaiveld,
 • Wat wil je ervaren: even gewichtsloos voelen en los van alles en iedereen helemaal je eigen ding doen. Of juist met hoge snelheid in je karretje gedrukt zitten en echt even knallen met je bedrijf en veel productie leveren. Of wil je liever rustig genieten van het landschap om je heen en een goed gesprek kunnen hebben met degene naast je?
 • Wie laat je toe in je achtbaan en wie niet: van wie word jij blij als klant / collega en wie wil je niet toelaten of zelfs wegsturen?

Het is heel belangrijk dat je dit voor jezelf en je klanten gaat onderzoeken. Daardoor wordt de rit steeds meer volgens jouw wensen en ga je er zelf meer van genieten. Je krijgt de leukste klanten om mee te werken, want die trek je aan vanuit je eigen enthousiasme en je doet wat echt bij jou past. Enthousiasme is de motor van je bedrijf, van je achtbaan. En die zorgt er voor dat je in mindere periodes doorzet en in supergoede periodes dat je er extra van kan genieten. Het is namelijk een gevoel en dit deel je met anderen. Waar je voor staat, wat jij belangrijk vindt en waar je anderen deelgenoot van wilt maken. Samen een geweldige rit maken en aan het einde blij en tevreden uitstappen.

Wil jij meer de architect worden van je eigen achtbaan?Foto Heleen juni 2014

Heb je interesse en wil je graag dat ik contact met je opneem?

  Naam *

  Emailadres *

  Telefoonnummer *

  Overig

  CAPTCHA code:
  captcha

  Voer aub de CAPTCHA code hieronder in en druk op “Verzenden”

  About admin

  Persoonlijke en zakelijke ondernemerscoach. Haptotherapeut, businesscoach, systemisch geschoold en gespecialiseerd kinderverpleegkundige. Hilversum.
  Comments are closed.
  css.php