En wat als je NU vakantie hebt….

In mijn vorige blog gaf ik je 3 tips om met meer energie aan je vakantie te beginnen. Terecht zei iemand tegen mij “Ik heb je tips gelezen, ik vond ze heel waardevol, maar ik heb NU vakantie. Ik voel me inderdaad moe en uitgeput op dag 3, wat nu?”. Vandaar dit artikel voordat het gros van werkend Nederland vakantie heeft en deze tips hopelijk nog op tijd komen.

Wat te doen als je voelt dat je afgelopen tijd eigenlijk teveel hebt gedaan en je nu minder energie hebt en je moe voelt.water-33689_640

1. Geef toe aan de vermoeidheid.
Het klinkt misschien als een open deur toch is dit voor heel veel mensen moeilijk. Ze rennen en vliegen het hele jaar door en dat kunnen ze in de vakantie soms mogelijk loslaten. Ze plannen een overvolle vakantie met heel veel activiteiten en bezienswaardigheden en willens alles eruit halen wat erin zit. Dat je veel wilt zien en veel wilt doen, dat snap ik als geen ander, maar doe het in een tempo wat goed voelt en waarbij je ontspant in plaats van dat je moet – moet – moet van jezelf.
Voel je aan je lijf dat je tussen de middag even een dutje wil doen, ga dat vooral doen. Kies wel een schaduwrijke plek uit 😉 

2. Probeer de ontspanning te voelen.
Wordt je bewust van je lijf, voel wat er gebeurt, waar de spanning eventueel zit en vooral hoe de ontspanning voelt. Een ontspannen lijf is goed voor geest, emoties, maar zeker ook voor je lijf en de gezondheid van organen. Het zorgt voor een betere doorbloeding van bijvoorbeeld nieren, lever en darmen.
Probeer als je in bed ligt, in de strandstoel, op de bank of aan het zwembad even helemaal tot rust en tot ontspanning te komen. Van je kruin tot aan je grote teen. Ieder heeft daar zijn eigen manier voor, dus kijk wat voor jou hierin werkt, als je maar even de volledige ontspanning voelt en daarvan geniet. Een ontspannen lichaam is ook belangrijk voor een goede nachtrust en een goede nachtrust is weer belangrijk om je lichaam te laten ontspannen. Een win – win – situatie dus!

3. Maak haalbare goede voornemens.
Als je merkt dat je echt teveel gedaan hebt de afgelopen tijd en dat dit na vakantie weer op dezelfde toer doorgaat, kijk dan naar de rode draad in de massa. Als je vermoeidheid een structureel probleem is, dan is een structurele oplossing nodig. Of als de vermoeidheid zó heftig is dat hij jou zelf opvalt of dat anderen er iets over zeggen, dan is het iets om bij stil te staan en eens naar te kijken. Je lichaam geeft blijkbaar een signaal af. Misschien is het gewoon even een fase in je leven en weet je dat het straks anders zal gaan of misschien niet en dan is er dus meer nodig. Óf in je omgeving óf in de manier waarop jij op die omgeving anticipeert.

Heb je na aanleiding van dit artikel een vraag of wil je jouw verhaal delen, stuur mij gerust een berichtje of bel mij op 06-49211815. Ik zie je reactie graag tegemoet. 

About admin

Persoonlijke en zakelijke ondernemerscoach. Haptotherapeut, businesscoach, systemisch geschoold en gespecialiseerd kinderverpleegkundige. Hilversum.
Comments are closed.
css.php