Hoe vol is jouw batterij? Doe hier de gratis test (+ gelijk de uitslag!)

De vakantie staat voor de deur. Noord Nederland heeft aankomende week vakantie de rest volgt daarna. Voor veel mensen een moment om lekker even tot rust te komen en de batterij weer op te laden. Hoe werkt dat eigenlijk met dat opladen van die batterij?

De batterij / accu.rechargeable-battery-147182_640

Ieder mens heeft als het ware een accu met energie. Deze accu laadt op tijdens momenten van herstel, ontspanning, afleiding, enzovoort. Maar er zijn ook momenten en zaken die energie kosten, zoals (negatieve) inspanning, frustratie, ergernis, op je tenen lopen bij een (té) hoge lat, pijn en verdriet. Contacten met mensen kunnen zowel energie opleveren ( je wordt blij als je iemand ziet, door een omhelzing voel je steun en liefde) als energie kosten (ruzie’s, onbegrip, afspraken niet nakomen, etc.).

Om meer grip te krijgen op jouw accu en er voor te zorgen dat hij goed gevuld blijft, kun je hieronder eerst testen hoe vol je accu nog is en daarna leg ik uit wat dat betekent.

Test:

  1. Kun je in onderstaande accu eens aangeven hoeveel energie er momenteel in jou accu zit? (geef met een lijn het niveau aan en schrijf er een percentage bij).
  2. Wat en wie geven energie (energievullers +) en wat en wie kosten energie (energievreters, -)? Schrijf dat in onderstaande figuur.

 

Energievullers, +                                                                                              Energievreters, –

plaatje batterijWat betekent dit?

Je hebt nu aangegeven hoe vol je batterij is (voor hoeveel procent gevuld). Wat betekenen deze percentages?

schema energieverdeling

 

Ik hoop dat je in de vakantie je batterij weer tot 120 % kan opladen en zo kan houden.

Lukt dit niet of heb je hier vragen of opmerkingen over, neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier of door mij te bellen op 06-49211815. 

About admin

Persoonlijke en zakelijke ondernemerscoach. Haptotherapeut, businesscoach, systemisch geschoold en gespecialiseerd kinderverpleegkundige. Hilversum.
Comments are closed.
css.php