Waardoor jij je in Robin van Persie kunt herkennen

Na afloop van de wedstrijd Nederland – Costa Rica van afgelopen zaterdag, zei Robin van Persie dat de wedstrijd voworld-cup-364634_640or hem
een rollercoaster was.

“We vielen van de ene in de andere emotie” zegt hij in het interview.

“Dan moet je sterk zijn”.

Robin van Persie verwoordt heel mooi wat velen van ons herkennen uit het dagelijks leven.

Afgelopen week zat ik zelf even in een mini rollercoaster. Ik kreeg een sms van een klant dat ze na onze sessie een hele heftige reactie had gehad. Heel even schoot mijn hartslag omhoog en kwam er een twijfel “Heb ik iets over het hoofd gezien? Wat is er mis gegaan? Is er wel iets mis gegaan?”. Ik heb haar gebeld en het bleek dat ze zich na onze sessie heel goed voelde en dat er niets aan de hand was. Dat het juist goed was gegaan. Ik was helemaal opgelucht en blij. Gelukkig heb ik dit niet dagelijks, ook niet wekelijks, maar met enige regelmaat ga ik toch wel ergens een looping door, kom ik in een fase van langzamer rijden (even minder klanten) of ga ik er ineens als een speer vandoor (ineens meerdere aanmeldingen in korte tijd). 

Tijdens deze rollercoaster val je soms minder of meer in allerlei emoties (onzekerheid, perfectionisme, please-gedrag, kort lontje, frustratie, als maar door willen gaan) en kan het je energie kosten (vermoeidheid) of energie geven (blijdschap, trots).

Soms denk je dat je als een speer gaat en zakelijk is dat ook het geval. Alleen kan dit persoonlijk best vermoeiend zijn of veel tijd kosten. Je hebt daardoor bijvoorbeeld minder tijd voor jezelf, voor je partner of gezin en is het best aanpoten met alles wat er op je af komt.

Soms scoor je doelpunt na doelpunt en soms ben je enorm aan het pielen en krijg je er maar geen vat op waarom het doelpunt uitblijft. Je schiet op de paal, op de lat, kansen die worden gekeerd, grrrr.

En wat een power komt er vrij als je uiteindelijk wint. Als je weer grip op de zaak hebt, als je de rust kan bewaren op het person-110305_640moment suprême en dan kan doen wat je wilt: scoren!

Wat is belangrijk in dit geheel:

–          Herken de rollercoaster

–          Verzet je er niet tegen, maar kijk naar de bochten en loopings die erin zitten.

–          Kijk vooruit als dat mogelijk is

–          En doe soms een stapje achteruit  en kijk of je herhalingen ziet

–          Of je de rit op bepaalde punten prettiger kunt maken

–          Zodat je je overall fijner, energieker, relaxter voelt

–          En nóg meer kunt genieten van de moment dat je als een speer gaat en voor je gevoel echt even vliegt  

 
Herken jij de rollercoaster in je leven; in het ondernemerschap en/of privé? Kijk dan eens op “de ondernemersachtbaan” of neem gerust contact met mij op.

About admin

Persoonlijke en zakelijke ondernemerscoach. Haptotherapeut, businesscoach, systemisch geschoold en gespecialiseerd kinderverpleegkundige. Hilversum.
Comments are closed.
css.php