Je doet het veel te goed!

Dennis is 36 jaar en klant bij mij, omdat hij last heeft van zijn perfectionisme. weegschaal
Waar heeft Dennis precies last van?
Je zou toch denken dat je door het perfectionisme perfecte resultaten boekt.
Wie wil dat nou niet?

Dennis wil dit zeer zeker én hij heeft er last van. Hij wordt ontzettend moe van zichzelf,
want hij kan pas stoppen als het perfect is en dat kost hem heel veel tijd en energie.
Dennis is namelijk niet snel tevreden en het is niet snel goed genoeg.

Tijdens zijn werk geeft hij zich 200% voor zijn klanten. Het geeft hem op dat moment een boost en nadien is hij uitgeput.
Hij maakt lange dagen, is ’s avonds en in het weekend thuis aan het werk en hij ligt vaak ’s nachts nog aan allerlei dingen te denken, waardoor zijn nachtrust wordt beperkt of wordt gestoord. Dennis wil geen extra hulp inschakelen, want als hij het niet zelf doet weet hij niet zeker of het wel goed genoeg gebeurd. Hij lijdt er lichamelijk en geestelijk onder en zijn gezin, vrienden, sport en andere hobby’s krijgen te weinig aandacht. Hier baalt hij enorm van, maar hij kan op de één of andere manier niet anders. Eigenlijk zou hij als ondernemer zelf zijn agenda moeten kunnen beheren en toch lukt het hem niet om meer tijd vrij te maken voor zichzelf. Het staat vol met werk, wat hem heel veel oplevert; geld, status, zekerheid qua inkomen, een kick van veel klanten veel omzet, maar het kost hem ook heel veel.

Dennis merkt dat de weegschaal de verkeerde kant op helt en dat de baten niet meer opwegen tegen de kosten. Hij vindt zijn werk leuk en wil dit nog heel lang blijven doen en is ontzettend blij met zijn succes. Én hij ziet in dat hij moet veranderen om het vol te houden en leuk te houden, voor zichzelf en zijn omgeving. Dit is waar hij nu graag aan wil werken en daarvoor is hij bij mij.

Samen met Dennis kijk ik waar dit perfectionisme vandaan komt. Waar heeft het mee te maken, waardoor is het ontstaan en hoe kun je dit doorbreken.

Daar gaan we samen mee aan de slag; een patroon doorbreken wat anders zijn tol gaat eisen als we niet oppassen.

Gelukkig trekt Dennis op tijd aan de bel en kunnen we grotere problemen zoals een burn-out, relatieproblemen, lichamelijke klachten, etc. voorkomen. De weegschaal komt weer in balans.

Zijn bedrijf loopt en groeit goed, daar is hij heel erg blij mee en nu is het tijd voor zijn persoonlijke groei.

Herken jij jezelf of iemand in je omgeving in het verhaal van Dennis?

Wil jij ook meer grip krijgen op je perfectionisme?

Of gun je dit iemand in je (naaste) omgeving?

 

Kom dan naar de themadag ‘perfectionisme’ op dinsdag 29 oktober.

Ik help je hier dan graag bij.

About admin

Persoonlijke en zakelijke ondernemerscoach. Haptotherapeut, businesscoach, systemisch geschoold en gespecialiseerd kinderverpleegkundige. Hilversum.
Comments are closed.
css.php