Rennen, vliegen, haasten en dan… Vakantie!

Veel ondernemers zijn druk aan het werk het hele jaar door, tot dat het vakantie is. Dan is het tijd om te ontspannen. Velen leven er echt naar toe, kijken er naar uit en voelen de enorme behoefte aan even niets doen. Even niets hoeven, alleen maar relaxen en genieten van het mooie weer, de vakantiebestemming en het gezelschap.

Toch hoor ik ook dat er ondernemers zijn die hun vakantie niet zo ontspannen beginnen als gehoopt. De eerste dagen komen er allerlei pijntjes, kwaaltjes en klachten naar boven en sommigen worden zelfs ziek aan het begin van de vakantie. Vaak zijn dit kwaaltjes die al langer in je lijf zitten, maar waar je letterlijk en figuurlijk geen tijd voor had. Je had het té druk om ziek te zijn of even rustiger aan te doen en nu die tijd er wel is, komt het naar buiten.

 Belangrijk om je vakantie goed te beginnen, zodat je er optimaal van kunt genieten.

Hierbij mijn advies.

 1)      Ga niet gelijk op je eerste vrije dag op vakantie tot en met je laatste vrije dag.

Probeer eerst thuis even rustig af te bouwen, te acclimatiseren, te ontspannen en alle spullen die mee moeten op vakantie te verzamelen. Als je gelijk op je eerste vakantiedag vertrekt, betekent dit dat je alle spullen vooraf gepakt moet hebben. Dat geeft extra drukte in een laatste werkweek die al heel druk is met allerlei afrondende zaken, voorbereidingen voor de vakantie (zoals nieuwsbrieven vooruit schrijven, mails helemaal bijwerken zodat er geen werk open blijft staan, etc.). Probeer eerst tot rust te komen, te onthaasten voordat je op vakantie gaat.

 

2)      Slaap eerst een paar nachten goed in je eigen bed voordat je in een vreemd bed gaat slapen. 

Genoeg slaap en goed slapen is ontzettend belangrijk. Hierdoor komt je hele lichaam tot rust, zakken alle waardes van alle stresshormonen naar normaal, ontspannen je spieren, vullen je longen zich weer maximaal, etc. Kortom, je hele lichaam is aan het herstellen van een periode van stress.
Geef je lichaam hier de tijd voor en doe dit terwijl je in een heerlijk bed ligt. Vaak is dat ons eigen bed, waar we het beste slapen.

 

3)      Laat je verbazen!

In je bedrijf wil je graag controle, grip, regie. Dit is zeer zeker nodig om de boel goed draaiende te hebben en te houden. In privé mag je dit soms allemaal even loslaten. Laat je verbazen door de schoonheid van een ander land, een andere cultuur, de gastvrijheid van mensen, de bijzonder mooie plekjes in eigen land of eigen omgeving, de gezellige momenten met vrienden, partner, familie of de geluiden als je op een zwoele zomeravond even op je balkon of in je tuin zit. Laat de controle even los en geniet van wat er dan op je af komt!

 Fijne vakantie!

About admin

Persoonlijke en zakelijke ondernemerscoach. Haptotherapeut, businesscoach, systemisch geschoold en gespecialiseerd kinderverpleegkundige. Hilversum.
Comments are closed.
css.php