Terug van vakantie; voorkom een klap in je gezicht.

Ben jij al weer begonnen na de vakantie? Was dit met een positief, ontspannen gevoel of met frisse tegenzin? Probeer jij je zomerse, ontspannen gevoel nog even iets langer vast te houden? We hebben zo’n mooie zomer met heerlijk weer, dat mag nog wel wat langer duren, wat mij betreft.

Ik sprak Sandra afgelopen week en zij vertelde dat ze heerlijk twee weken naar de zon geweest was, dat ze helemaal relaxt thuis kwam en vervolgens toch wel een enorme klap in haar gezicht kreeg voor haar gevoel, door de grote hoeveelheid werk die er lag.

Sandra had twee weken helemaal niets gedaan, alleen lekker genoten van haar vakantie. Ze was nog geen drie dagen thuis of de stress van de hoeveelheid werk begon al weer aardig te komen. Ze zat vol met ideeën, had in de vakantie wel wat leuke nieuwe plannetjes en strategieën bedacht en nu moest dat tot uitvoering gaan komen.

En dat naast een hele volle mailbox, de eerste afspraken die al weer ingepland stonden en alle andere dagelijkse werkzaamheden. Het vakantiegevoel was snel verdwenen en na een week leek de vakantie al weer twee maanden geleden. Herken jij dit en wil je dit voorkomen voor jezelf?

Voorkom die klap in je gezicht en ‘bezin eer gij begint’. Hiervoor 3 tips.

1)      Op de manier zoals je toegewerkt hebt naar de vakantie toe en je werkzaamheden afgebouwd hebt, zo rustig moet je ook weer beginnen. Duik niet gelijk vol in je werkzaamheden, want dan ga je als een idioot tekeer en loop je vast in je eigen patronen.

Door rustig weer te starten kun je alles overzien en ook eens bekijken of je bepaalde activiteiten nog wel wilt doen. Of je strategieën nog optimaal zijn, of ze het gewenste resultaat opleveren en of je werkzaamheden sowieso genoeg opleveren in verhouding tot hoeveel energie ze kosten. Iets mag zeker veel energie kosten als het maar minstens net zoveel of meer oplevert.

2)      September is de start van nieuwe programma’s aanbieden en volgen. Wat bied jij aan en wat wil je gaan volgen. Ga je je richten op marketing, sales, social media of juist op persoonlijke ontwikkeling en groei. Het is belangrijk duidelijk voor ogen te hebben waar je naartoe wilt met je bedrijf en wat je hiervoor nodig hebt. Kies het programma uit wat daar voor nu het beste bij aansluit. Waar sta je nu en wat heb je nu nodig om je doel te bereiken. Voor de één is dit meer klanten, meer omzet, de ander wil meer vrije tijd, meer rust, ontspanning, genieten van een bedrijf dat goed loopt.

3)      Stilstand is achteruitgang, laat je coachen. Je kunt verschillende workshops bezoeken en allerlei Ebooks lezen, maar houd voor je eigen proces focus en richt je op jouw groei. Een coach kan je hierin heel goed ondersteunen en begeleiden. Dit hoeft niet met wekelijkse sessies, dat kan ook online of via Skype. Door te delen krijg je andere inzichten en dat geeft opening tot groei.

Zelf bied ik vanaf september een programma aan voor persoonlijke ontwikkeling voor succesvolle ondernemers met stress genaamd ‘Succesvol ondernemen zonder stress’ en ik ga zelf een programma voor verbreding in mijn begeleiding volgen. Er is ontzettend veel ontwikkeling op dit gebied en dat vind ik ontzettend interessant.

Ik wens jou een geweldig programma toe!

About admin

Persoonlijke en zakelijke ondernemerscoach. Haptotherapeut, businesscoach, systemisch geschoold en gespecialiseerd kinderverpleegkundige. Hilversum.
Comments are closed.
css.php