Welkom bij je eigen blinde vlek

Ben je coach, trainer, adviseur, hulpverlener, expert, manager of werk je op een ander vlak met mensen, dan krijg je automatisch te maken met interactie. Je gaat een relatie met iemand aan. Dat kan voor een minuut zijn of voor jaren. In die relatie wil je de ander graag helpen of zelf geholpen worden op welk vlak dan ook; op het gebied van je onderneming, relationele vragen, communicatie, gezondheid, juridisch, marketing, social media, je website, het schrijven van artikelen, iemand voorzien van een product, noem maar op.

Een aantal van deze vragen kun je zelf oplossen, kun je informatie over vinden op internet en zelf mee aan de slag gaan of een boek over lezen. Op het gebied van persoonlijke vraagstukken en het écht doorbreken van je patronen kan dit niet.

Je eigen patronen zitten namelijk als oerreactie diep in jezelf geworteld. Je hebt ze vaak al op jonge leeftijd aangeleerd (gekregen) en jouw reactie is als een soort reflex geworden:

–          Je denkt altijd eerst aan de ander, dan pas aan jezelf

–          Je doet je uiterste best om het allemaal helemaal goed te doen

–          Je voelt je grens vaak pas als je er al overheen bent

–          Je stuurt een ander wel naar de huisarts, maar loopt zelf door bij een pijntje, want je wilt niet zeuren en tot last zijn of “het valt allemaal wel mee”

Allemaal patronen die je van huis uit meegekregen hebt, bewust of onbewust. Denk maar eens na van wie jij je patronen hebt in hoe je met situaties omgaat. Van je vader? Je moeder? Je oma? Je opa? Ergens ligt er een link. De appel valt namelijk niet ver van de boom en je hebt niet zelf bedacht als kind dat dit dé manier is om met situaties om te gaan. Dat heb je van iemand anders.

Omdat dit patroon er vaak al langere tijd inzit en heel “normaal” is voor je, zie je niet altijd wat je exact doet. Welkom bij je eigen blinde vlek. Ook al voelt het heel “normaal”, dat hoeft niet te betekenen dat het ook gezond voor je is. Perfectionisme bijvoorbeeld heeft positieve kanten, maar kan ook frustrerend en energierovend zijn. Zo ook zorgzaamheid en dienstbaarheid. Het kan energie geven en energierovend zijn.

Om er écht achter te komen waar jij staat, wat jou patronen en blinde vlek is en hoe jij je energielek kan dichten, heb je iemand anders nodig. Iemand die dit wel bij jou kan zien en die het lek kan dichten door je te begeleiden om de patronen die energierovend zijn te doorbreken. Daar begeleid ik je graag in, zodat er energie bijkomt in plaats van afgaat.

Ik heb interesse, neem contact met mij op.

  Naam *

  Emailadres *

  Telefoonnummer *

  Overig

  CAPTCHA code:
  captcha

  Voer aub de CAPTCHA code hieronder in en druk op “Verzenden”

  About admin

  Persoonlijke en zakelijke ondernemerscoach. Haptotherapeut, businesscoach, systemisch geschoold en gespecialiseerd kinderverpleegkundige. Hilversum.
  Comments are closed.
  css.php